оригиналните накладки на Тойотата ми отпред ги смених миналата година на 163110км.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147 1.9JTD - нов купувач , въпроси
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеТи да не си сложил колата на подемник и да си навъртял тези километри?
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко се кара извън града и не се кара на принципа газ -спирачки- газ, става.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеДа ти напомня, че раздела Общи приказки не е този. Пропускай техническите раздели, защото не знаеш какво говориш в тях.
Основно карам градско. С новите накладки съм около 15к. Видимо нямат никакво износване. Но все пак зависи от колата и шофьора в крайна сметка.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеМоите представи малко се различават.
За мен гумите и накладките са консуматив. Демек заедно с разходите по смяна на масло и филтри. Те попадат към графата на периодичните разходи.
Но, както каза, вариатор, ауспух, носач и т.н. за мен си спадат в графата, която си описал с 4-те точки преди това - задължителните ремонти и неща, които са се повредили.
Та точно това визирах - има и автомобили, при които задължителните ремонти почти отсъстват и реално не трябва да правиш нищо по колата, освен смяна на консумативите по план, спрямо книжката. Това имам предвид.
Да кажем оригиналните накладки на Тойотата ми отпред ги смених миналата година на 163110км. Та има и коли при които повечето консумативи дори се сменят на високосна година.Но това го включвам при периодичното обслужване, а не на неща, които са се счупили и е била наложителна смяната. Да кажем за мен скърцащ носач е част, която бих сменил. Не бих си играл да смазвам с грес, олио или зехтин. И това за мен е нещо, което се е повредило, а не консуматив. Казвам го това, за да покажа моето разсъждение по това що е то консуматив и какво не.
..ей уникален си....първото ти изречение, изобщо не се връзва с 163110км.....
)
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз като карам почти не ползвам спирачка. Само в крайната фаза на спирането. Също сменям много рядко накладките.....и изобщо не те засичат на градско...спираме на скорост сваляйки предавките на долу.....то през 80-те години трудно се караше така, камо ли сега...
)
---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:55 ----------
..ебати...Флинстон пасти да яде...караш с над 100км/ч...отваряш вратата и спираш с пета...
)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Колата почва да спира в мига в който си вдигнеш крака от газта. Не е нужно да сменяш предавки.
Обикновено не ме засичат.
Нямах представа, че през 80-те сте спирали с пета.Last edited by lordliness; d.m.y г., 01:07.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеКолата почва да спира в мига в който си вдигнеш крака от газта. Не е нужно да сменяш предавки.
Обикновено не ме засичат.
Нямах представа, че през 80-те сте спирали с пета....това с петата беше шега......а сваляйки предавките е изпитан метод, особено при по тежкотоварните...
Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:13.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеАз, ако карам така в София...ще трябва да отидем в затвора......само с отнемане на газ.......това с петата беше шега......а сваляйки предавките е изпитан метод, особено при по тежкотоварните...
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко се кара извън града и не се кара на принципа газ -спирачки- газ, става.)
п.п...едно приятелче кара над 60000 хил км. с едни предни накладки....като ги свали имаха бая от така нареченото феродо, ама нямаше дискове...
---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:21 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСтоиш си пред някой светофар и си пъплиш, как караш. Трябва да минеш 5 метра, тръгвам със съвсем малко газ и колата спира без спирачка.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
...по наклон контрираме с задна скорост...)
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:25 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз предпочитам по меки накладки. На едната кола, карам я само в града, са на 50 000 и са доста износен и вече
..относно съединителя...имах предвид ако лавираш с него, на полусъединител за да не застопоряваш колата със спирачка...Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:28.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Ако си пъплиш с малко газ или без газ, особено на светофара, няма начин в София, някой да не те засече, предреди и да ти се наложи да натиснеш спирачката...
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:34 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНе съм имал проблем със съединителя. При 160000км сигурно накладките се сменят заедно с дисковете. Не знам.)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеАко си пъплиш с малко газ или без газ, особено на светофара, няма начин в София, някой да не те засече, предреди и да ти се наложи да натиснеш спирачката...
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:34 ----------
Ако не си държиш крака на съединителя...дълго време няма да имаш проблеми с него....а за накладките, нека БО да каже...)
Или си извадя ръката през прозореца и той осъзнае че бедрото му е по тънко от ръката ми и мерака му да ме засича му минаваLast edited by lordliness; d.m.y г., 01:41.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment