Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1.9JTD - нов купувач , въпроси

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

оригиналните накладки на Тойотата ми отпред ги смених миналата година на 163110км.
    Ти да не си сложил колата на подемник и да си навъртял тези километри?

Comment

160хил аз на Дачията не мога да докарам 20хил. С едни накладки
      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Ако се кара извън града и не се кара на принципа газ -спирачки- газ, става.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          Ти да не си сложил колата на подемник и да си навъртял тези километри?
          Да ти напомня, че раздела Общи приказки не е този. Пропускай техническите раздели, защото не знаеш какво говориш в тях.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Основно карам градско. С новите накладки съм около 15к. Видимо нямат никакво износване. Но все пак зависи от колата и шофьора в крайна сметка.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Да ти напомня, че раздела Общи приказки не е този. Пропускай техническите раздели, защото не знаеш какво говориш в тях.

Основно карам градско. С новите накладки съм около 15к. Видимо нямат никакво износване. Но все пак зависи от колата и шофьора в крайна сметка.
            Аз като карам почти не ползвам спирачка. Само в крайната фаза на спирането. Също сменям много рядко накладките.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
              Моите представи малко се различават.
              За мен гумите и накладките са консуматив. Демек заедно с разходите по смяна на масло и филтри. Те попадат към графата на периодичните разходи.
              Но, както каза, вариатор, ауспух, носач и т.н. за мен си спадат в графата, която си описал с 4-те точки преди това - задължителните ремонти и неща, които са се повредили.
              Та точно това визирах - има и автомобили, при които задължителните ремонти почти отсъстват и реално не трябва да правиш нищо по колата, освен смяна на консумативите по план, спрямо книжката. Това имам предвид.
              Да кажем оригиналните накладки на Тойотата ми отпред ги смених миналата година на 163110км. Та има и коли при които повечето консумативи дори се сменят на високосна година. Но това го включвам при периодичното обслужване, а не на неща, които са се счупили и е била наложителна смяната. Да кажем за мен скърцащ носач е част, която бих сменил. Не бих си играл да смазвам с грес, олио или зехтин. И това за мен е нещо, което се е повредило, а не консуматив. Казвам го това, за да покажа моето разсъждение по това що е то консуматив и какво не.
              ..ей уникален си....първото ти изречение, изобщо не се връзва с 163110км.....)

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Аз като карам почти не ползвам спирачка. Само в крайната фаза на спирането. Също сменям много рядко накладките.
              Ти да не караш само на първа скорост..........и изобщо не те засичат на градско...спираме на скорост сваляйки предавките на долу.....то през 80-те години трудно се караше така, камо ли сега...)

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

..ебати...Флинстон пасти да яде...караш с над 100км/ч...отваряш вратата и спираш с пета...)
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Колата почва да спира в мига в който си вдигнеш крака от газта. Не е нужно да сменяш предавки.
                Обикновено не ме засичат.
                Нямах представа, че през 80-те сте спирали с пета.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 01:07.

Comment

Колата почва да спира в мига в който си вдигнеш крака от газта. Не е нужно да сменяш предавки.
                  Обикновено не ме засичат.
                  Нямах представа, че през 80-те сте спирали с пета.
                  Аз, ако карам така в София...ще трябва да отидем в затвора......само с отнемане на газ.......това с петата беше шега......а сваляйки предавките е изпитан метод, особено при по тежкотоварните...
                  Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:13.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    Аз, ако карам така в София...ще трябва да отидем в затвора......само с отнемане на газ.......това с петата беше шега......а сваляйки предавките е изпитан метод, особено при по тежкотоварните...
                    Стоиш си пред някой светофар и си пъплиш, как караш. Трябва да минеш 5 метра, тръгвам със съвсем малко газ и колата спира без спирачка.

Comment

Да става....ама 163110км, да изминеш с едни накладки...те трябва да са железни като дисковете...)
                      п.п...едно приятелче кара над 60000 хил км. с едни предни накладки....като ги свали имаха бая от така нареченото феродо, ама нямаше дискове...

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

Стоиш си пред някой светофар и си пъплиш, как караш. Трябва да минеш 5 метра, тръгвам със съвсем малко газ и колата спира без спирачка.
                      И ебаваш съединител, и най вече притискателен лагер....което след това ти излиза по скъпо...

Comment

Аз предпочитам по меки накладки. На едната кола, карам я само в града, са на 50 000 и са доста износени вече.
                        Нищо им няма на съединителите.

Comment

...по наклон контрираме с задна скорост...)

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Аз предпочитам по меки накладки. На едната кола, карам я само в града, са на 50 000 и са доста износен и вече
                          Да......тук съм съгласен...пазим спирачният диск...
                          ..относно съединителя...имах предвид ако лавираш с него, на полусъединител за да не застопоряваш колата със спирачка...
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:28.

Comment

Не съм имал проблем със съединителя. При 160000км сигурно накладките се сменят заедно с дисковете. Не знам.
                            Няколко пъти съм се опитвал да включа задна на бензиновата алфа търсейки шеста скорост по навик. При високи скорости

Comment

Ако си пъплиш с малко газ или без газ, особено на светофара, няма начин в София, някой да не те засече, предреди и да ти се наложи да натиснеш спирачката...

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

Не съм имал проблем със съединителя. При 160000км сигурно накладките се сменят заедно с дисковете. Не знам.
                              Ако не си държиш крака на съединителя...дълго време няма да имаш проблеми с него....а за накладките, нека БО да каже...)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Ако си пъплиш с малко газ или без газ, особено на светофара, няма начин в София, някой да не те засече, предреди и да ти се наложи да натиснеш спирачката...

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

Ако не си държиш крака на съединителя...дълго време няма да имаш проблеми с него....а за накладките, нека БО да каже...)
                                Такива напористи ги виждам веднага. Тогава се кара броня в броня. Със спирачка
                                Или си извадя ръката през прозореца и той осъзнае че бедрото му е по тънко от ръката ми и мерака му да ме засича му минава
                                Last edited by lordliness; d.m.y г., 01:41.

Comment

Working...
                                X